Цветанов: За овладяване на третата вълна от COVID-19 е необходима масова ваксинация

10:19, 11 мар 21 / Новият парламент 25 1778 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

За да се овладее третата вълна от Covid, е необходима масова ваксинация на обществото, защото това е единственият подход, който вече се доказа в развитите демократични страни. Това каза в предизборен дебат в сутрешния блок на bTV председателят на ПП „Републиканци за България" Цветан Цветанов, водач на листите в 1-ви МИР-Благоевград и 4-ти МИР-Велико Търново.

Той посочи, че мерките за вируса трябва да бъдат взимани от експерти, а не да бъдат в услуга на политиците и политически конюнктурни решения. Цветанов допълни, че трябва да се въведе и електронното управление, което да засегне много активно и здравните власти. Той отбеляза, че без ваксинация, без възможност за българските граждани да направят своя информиран избор за дадената ваксина, няма как да излезем от тази ситуация.

ПП „Републиканци за България" откри предизборната кампания с маратон в Пловдив

Председателят на Републиканци за България припомни и статистиката, според която ако овладеем кризата с масова ваксинация, жертвите ще бъдат около 25 000, но ако оставим нещата така, както са в момента, говорим за още 25 000 жертви. Според него липсата на изцяло организиран ваксинационен етап е провалът на правителството.

Липсата на ваксини е заради това, че България отказа да приеме първите 3 ваксини от общо шестте, които се обсъждаха и договаряха между Европейската комисия и държавите. Министърът на здравеопазването категорично заявява, че България не може да приеме 3 от ваксините, защото изискванията към тях са да се съхраняват при -70 и -80 градуса. Смятам, че това е първият вакуум, който се създаде в началния етап на ваксините, защото знаете, че имаше закъснение от „Pfizer“ и всички останали ваксини, за които имаше такива изисквания. Вие знаете как подходи правителството – нямаше абсолютно никаква готовност за това. Правителството нямаше необходимия капацитет да изгради база, в която да се съхраняват тези ваксини. Това е недопустимо и точно затова се създаде този дефицит  и хаос“, коментира Цветан Цветанов относно забавянето на ваксинацията на българското общество и проблемът с недостига на ваксини.

Напишете коментар
Коментари: 11
1 Буда 13:08, 11 мар 21

То е необходимо, ама кой да го направи? Хората които отговарят за ваксините, не могат да се организират и да направят план за ваксинация

2 Анонимен 13:21, 11 мар 21

Прав е г-н Цветанов, имаме проблеми с ваксинацията, но не само и други са проблемите и могат да се оправят, ако имаме човек който знае какво прави.

3 Пакостник 14:05, 11 мар 21

След 04.04.2021 ще има промяна и вие ще я направите тази реформа. Вие мислите за народа и си личи отдалеч

4 Тулупче 14:30, 11 мар 21

То е ясно г-н Цветанов. Обаче въпроса е защо тези които управляват в момента, не го правят? Нормално ли беше държавата да няма ресурс да осигури хладилни бусове за ваксината, ами да се превозват в такива за кренвирши? Абсурд прост... Късмет на изборите, беким започнем да просперираме

5 Колибри 14:37, 11 мар 21

Положението в Б-я ще се подобри ако партиите започнат да водят политика, като тази на РБ. Ако една партия не защитава интересите на народа, защо изобщо влиза в политиката? За да крадат пари ли? Вече имаме предостатъчно такива, нямаме нужда от повече.

6 Joy 21:01, 13 мар 21

Правителството се изложи в последните години, но това с Корона кризата е дъното!

7 Stan 21:32, 13 мар 21

Съгласен съм, но само с одобрените в ЕС ваксини!

8 BoLeto 22:32, 13 мар 21

Управниците ни подцениха ковид заради тях загубихме толкова хора. Не взимат под внимание какво казват лекарите и вирусолозите.

9 Мария 15:31, 14 мар 21

Съгласна съм, но ме притеснява качеството на ваксините. Въобще, коя да си бием?

10 Borimir 10:36, 15 мар 21

Правителството допусна твърде много грешки, дори и с ваксините!

11 Аладин 12:58, 15 мар 21

Нищо не платираха като хората, пак е хаос и няма никакъв избор на ваксини, а се биеха в гърдите, че всеки ще си избира, пълни толупи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама