Жълт код за снеговалежи в 14 области

07:00, 11 мар 21 25 2043 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жълт код за снеговалежи е в сила за 14 области в страната. Предупреждението важи за: Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Сливен, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кържали и Хасково.

До обяд снеговалежите ще продължат, снежната покривка ще се увеличава. С умерения североизточен вятър остават условията за преспи и навявания.

Максималните температури ще бъдат 2-7 градуса. Вечерта от запад-северозапад облачността отново ще се увеличи.

Преди обяд над Черноморието облачността ще бъде значителна и все още на места ще превалява, предимно дъжд. След обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 4-7 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините до обяд все още на места ще превалява сняг. След обяд валежите ще спрат и за кратко облачността ще се разкъса. Ще духа силен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около минус 3 градуса, на 2000 м - около минус 8 градуса.

В петък сутринта ще бъде студено с минимални температури между минус 7 градуса и минус 2 градуса, на отделни места - до минус 10 градуса. През деня, с обръщане на вятъра от югозапад, в Дунавската равнина временно от запад, ще започне затопляне и максималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса, по-ниски в отделни райони в Северна България. Облачността ще бъде разкъсана, предимно висока и средна, съобщават от НИМХ.

В събота ще се затопли още малко. Облачността ще е променлива, само на отделни места, главно в северозападната половина от страната ще превали слаб дъжд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама