Заявление за гласуване по настоящ адрес вече може да се подаде и от мобилния телефон

11:17, 09 мар 21 / Новият парламент 25 4061 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Заявление за гласуване по настоящ адрес на предстоящите парламентарни избори на 4 април може да се подаде и от мобилния телефон чрез приложението на българската компания Evrotrust Technologies за отдалечени и квалифицирани е-идентификация и е-подпис. Електронният документ се изпраща до съответната община чрез Системата за сигурно връчване.

Срокът за подаването на е-заявлението за вписване в избирателния списък по настоящ адрес на гласоподавателя е не по-късно от 14 дни преди изборния ден - 20 март. Електронното заявление има същата сила като подаденото на хартиен носител в съответната община.

Чрез мобилното приложение на Evrotrust Technologies е-документът може да бъде подаден 24/7 и от всяка точка. Това е най-бързият и удобен начин за административна услуга, спестяващ време и осигуряващ безопасна среда в условията на пандемия от COVID-19. 

Свидетелство за съдимост вече може да се заяви и през мобилния телефон

Evrotrust е интегриран от редица държавни институции, което значително улеснява достъпа до техните услуги за гражданите и бизнеса. През мобилното приложение на компанията може да се заяви електронното свидетелство за съдимост, достъпно чрез сайта на Министерство на правосъдието, както може да се заяви и получи персонален идентификационен код (ПИК) от Националния осигурителен институт (НОИ). 

Приложението на  Evrotrust Technologies за е-идентификация, е-подпис и квалифицирана препоръчана е-поща отговаря на всички изисквания и стандарти за информационна сигурност. Evrotrust използва автоматизирано разпознаване чрез технология за 3D биометрия на лицето през камерата на телефона и чрез документа за самоличност. 

Електронният подпис на Evrotrust е напълно законен и равностоен на саморъчния подпис на хартия. Квалифицираната препоръчана електронна поща е дигитален еквивалент на класическата препоръчана поща с обратна разписка и има същата правна стойност. Тя дава възможност за сигурно изпращане, получаване и съхраняване на електронни документи и друго съдържание. 

Мобилното приложение на Evrotrust  може да бъде свалено безплатно от Google Play или App Store на всяко смарт устройство - телефон или таблет с операционна система iOS и Android. Над 150 хил. души използват приложението нa Evrotrust. 

Изпращането и получаването на съдебни решения вече е възможно през телефона

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама