Балотаж за кметския стол: На пет места има частични местни избори

09:14, 07 мар 21 / Политика 25 1702 Шрифт:
Цветилена Симеонова

Днес в една община и четири кметства се провежда балотаж за кметския стол. Изборният ден започна в 7.00 ч. и ще продължи до 20.00 ч.

На втори тур в Баните, област Смолян, един срещу друг се изправят Павлин Белчев от ГЕРБ и Ферад Емин от ДПС. По списък право на глас имат 3 622 души, разкрити са 17 секции, съобщи „Фокус“.

За гласа на 1 037-те избиратели в кметство Трояново, Бургаско, ще се борят Димитър Николов от Инициативен комитет и Галина Христова от ГЕРБ.  

Частични местни избори: 3 победи за ГЕРБ, по 1 за БСП и „Републиканци за България“

В Плевенско ще се състоят два балотажа. Единият е в село Славовица, където до балотаж стигнаха Галя Игнатова от Движение „България на гражданите“ и Георги Крумов от ГЕРБ. Броят на избирателите с право на глас в селото е 442.

Вторият балотаж е в Стежерово. До него са допуснати Диан Димитров от БНЗС и Пепа Костова от коалиция „БСП за България“. В населеното място право на глас имат 358 души.

В бургаското село Боян резултатът от изборите също ще се решава на втори тур. Сили ще премерят Ердинч Еминов от ДПС и Мехмед Мехмед от „БСП за България“. По списък 467 души са с право на глас.

Припомняме, че миналата седмица още на първи тур спечелиха трима кандидати на ГЕРБ, а на БСП и „Републиканци за България“ - по един.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама