Гюнай Исмаил, областен координатор на Републиканци за България в Шумен: Феодалите на ДПС станаха и на ГЕРБ

16:52, 06 мар 21 / Новият парламент 25 1703 Шрифт:
Цветилена Симеонова

Феодалите на ДПС станаха феодали на ГЕРБ. Това коментира в предаването „Алтернативата“ с Генка Шикерова областният координатор на Републиканци за България Гюнай Исмаил от Шумен, който миналата година напусна ГЕРБ, поради явното съглашателство на управляващата партия с ДПС, съобщиха от партията.

През 2009 г. ние започнахме опити да променим ситуацията в смесените региони, но от една-две години насам, стана по-лошо. Примерът е Бейзат Яхя, който стигна до такава наглост, че сложи сина си втори в листата на ГЕРБ за област Шумен“, коментира в ефира Гюнай Исмаил.

Иван Анчев представи в Перник кандидатите за депутати от ПП „Републиканци за България“

Те до вчера колеха и бесеха като депесари, сега правят същото, но вече като гербаджии. И стана по-лошо. Ако преди ДПС контролираше и затваряше основно български турци в смесените региони, сега тези, същите депесарски кадри, контролират българи и цели общини, които нямат компактно мюсюлманско население“, разказа той.

Как може управляващата партия да няма свой представител в Народното събрание от областния център Шумен, запита Гюнай Исмаил: „Кого ще представлява този човек? По този начин ръководството на партия ГЕРБ не само предава, но вече се и подиграва със своите членове. Градът на учителите Шумен няма да има свой депутат!? Това, че министърът води листата е просто схема, измама, за да се пробута по-лесно синът на феодала Бейзат, който е втори“, категоричен бе Исмаил.

Джема Грозданова: Електронното управление е мярката срещу корупцията

Бейзат Яхя е човекът, който разпределя порциите в нашия регион“, обясни интервюираният. По думите му Яхя е най-близкият до премиера, който казва какво да се случва по места и е наричан от всички „ага“ - точно както и Ахмед Доган, разказа областният координатор на Републиканци за България в Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама