Ниагарският водопад грейна в цветовете на българското знаме

16:25, 04 мар 21 25 3345 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Точно в 5.00 часа тази сутрин Ниагарският водопад беше оцветен в бяло, зелено и червено по повод Националния празник на България. Стотици наблюдаваха тази невероятна гледка на място, а в интернет те бяха хиляди от цял свят.

Организатор на събитието бе генералното консулство на България в Торонто, с подкрепата на посолството на Република България в Канада.

Повечето хора, които са се събрали тук сред нас са със сълзи на очи. Виждаме и българското знаме, което се развява пред ниагарския водопад, оцветен в българския трикольор. Честит празник“, казаха от организаторите, цитирани от БНР.

По повод националния празник емблематичната сграда на кметството във Ванкувър ще бъде озарена от преливащи нюанси на бяло, зелено и червено.

Българският трибагреник огря емблематичния мост Милениум в Подгорица

По случай националния ни празник в сряда вечерта емблематичният мост Милениум в столицата на Черна гора грейна с цветовете на българския трибагреник.

Със съдействие на община Подгорица посолството ни организира светлинно шоу на най-големия мост в столицата, който до полунощ тази вечер бе осветен в цветовете на българското знаме, съобщиха от МВнР.

Кулата Атакуле в Анкара също светна в цветовете на българското знаме

По повод националния празник на България кулата Атакуле - символ на турската столица, бе осветена с цветовете на националния ни трибагреник по инициатива на посолството ни в Анкара.

На 125-метровата кула беше изписано поздравление „Честит национален празник на България“ на турски и английски език. Светлинният надпис предизвика интерес и положителни реакции сред жителите и гостите на Анкара, съобщиха от пресцентъра на МВнР. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама