Правителството на Зоран Заев оцеля след вот на доверие

19:55, 03 мар 21 / Свят 25 2577 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Правителството на Северна Македония, начело със Зоран Заев, оцеля след гласувания днес от парламента вот на доверие. В подкрепа на правителството гласуваха 62-ма депутати и нито един от присъстващите не беше против.

Това е първият вот на доверие на втория кабинет на Заев, който беше съставен на 31 август в резултат на предсрочните парламентарни избори.

Македонците питат къде са ваксините, обещани от „брата Бойко“

По-рано днес Заев поиска от депутатите да гласуват вот на доверие на правителството. Време е да се изправим очи в очи и да видим на практика мнозинството, за което опозицията толкова много твърди, че ще свали това правителство. Това е моментът, когато ще покажем на гражданите колко истина има в опозицията, да видим, за какво става въпрос – за стабилна власт със стабилно мнозинство или за разклатена опозиция. Трябва да е едно от двете, ако не и двете заедно, заяви Заев пред депутатите.

След изборите в България може да има промяна в отношенията, смята Зоран Заев

Председателят на парламента Талат Джафери даде 30-минутна почивка, като през това време той трябваше да информира президента на страната Стево Пендаровски за искането на премиера.

Правилникът за дейността на парламента предвижда, ако искането за вот на доверие на правителството е представено в устна форма на заседание на парламента, депутатите гласуват по време на същото това заседание, без дебати. Министър-председателят има право да се обърне към парламента и преди самото гласуване, съобщи БГНЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама