Почина олимпийският шампион Александър Блинов

11:15, 03 мар 21 / Спорт 25 5437 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Почина олимпийският шампион Александър Блинов. Тялото на 66-годишния ни бивш състезател по конен спорт е открито съвсем близо до дома му, след като почти месец продължи издирването му.

Блинов е в неизвестност от 6 февруари, когато престанал да отговаря на обажданията на близките си. Причината за смъртта му е измръзване.

Мотоциклетист почина на Рали Дакар

Тялото на двукратния олимпийски медалист е открито на около 150 метра от дома му в комплекса за конен спорт в селцето Андреевское (намиращо се в Подмосковието). Един от близките приятели на Блинов – Александър Евдокимов, разказа, че легендарният спортист не е успял да стигне до жилището си заради силен снеговалеж и впоследствие е измръзнал до смърт. Тялото му е открито в снежните преспи.

Според Евдокимов на 6 февруари Блитов е бил по лични дела в град Можайск. Върнал се е с такси, но заради натрупаните преспи и снеговалежа е бил оставен на половин километър от дома си, предаде Gong.bg.

Александър Блинов е носител на златен и сребърен медали в конния спорт от олимпийските игри в Москва през 1980 г. Той е многократен победител от състезания на територията на тогавашния Съветски съюз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама