Манолова, Бабикян и Хаджигенов водят листите в София

20:27, 02 мар 21 / Новият парламент 25 2756 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ регистрира днес листите си. Водачи в столицата ще бъдат лидерите на новата формация.

Първа в листата в 23 МИРе председателят на гражданската платоформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова, водач в 24 МИР е пиар експертът Арман Бабикян, а в 25 МИР начело е адвокат Николай Хаджигенов. Втората листа, която ще води Мая Манолова е тази в Стара Загора, а Хаджигенов - в Пловдив.

Листите ще бяха регистрирани днес, когато е и последният срок, даден от ЦИК. Припомняме, че третото лице от т.нар. „Отровно трио“ - проф. Велислав Минеков се дистанцира от политиката малко преди обединението с Мая Манолова.

 „Изпълнихме обещанието си в листите да има основно граждани. Над 80 % от кандидатите са граждани, а останалите – представители на партии от мрежата“, заяви Манолова при регистрацията на листите, цитирана от пресцентъра на коалицията. Тя подчерта, че преобладаваща част от кандидатите са млади хора.

В Благоевград водач на листата е председателят на Движение България на гражданите Димитър Делчев. В листата има двама лекари, както и учителка, спортист и финансисти.

В Бургас водач на листата е Живко Табаков - общински съветник и председател на Комисията по туризъм в Общински съвет Бургас. В листата са още 27-годишен IT специалист, медицинска сестра, художник, предприемачи, хотелиери, инженери, счетоводители. В листата е и едно от лицата на протестите в Бургас – Асен Бонджев. Трети в листата е общинският председател на „Изправи се.БГ“ в Приморско Здравко Василев.

Във Варна 22-годишният маркетинг мениджър Никита Кацарски е най-младото лице в листата. Водач на листата е Татяна Дончева, председател на „Движение 21“. В листата са още актьор, зам.-председател на Българска морска камара, адвокати, педагози, предприемачи, финансисти и медицински лица.

Финансистът и икономист Юлиан Войнов е водач на листата във Велико Търново

Юлиян Петров е водачът на листата на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ във Видин.

Финансист и 31-годишен преподавател в Технически университет-Габрово са в листата за Габрово. Водач на листата е Пепа Сомлева – общински съветник, който е срещу злоупотребите и разхищенията в Габрово.

Инж. Стоянка Кескинова води листата в Добрич. В момента тя развива свое микропредприятие. В листата за Добрич има още икономисти и юристи.

Максим Генчев, режисьорът на филмите за Васил Левски и Христо Ботев, е водач на листата на Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ в Кърджали.

34-годишната лекарка Галина Таваличка от COVID-отделението води листата на Мая Манолова в Кюстендил. В листата има още предприемачи, треньор по плуване, адвокат и политолог.

Листата в Ловеч е поведена от Марин Ичев. 

Олимпийският шампион по борба Георги Мърков поведе листата в Пазарджик. В листата е и Златка Цвеева – председател на Инициативния комитет за чист въздух в Пещера. 24-годишният актьор Даниел Михайлов, който беше уволнен заради участието си в протестите през 2020 г., също е в листата за Пазарджик.

Седем жени и един млад мъж са регистрирани в листата за Перник на Мая Манолова. Водач на листата е 29-годишната Сузана Теофилова със собствен онлайн бизнес. В листата са още адвокат, студентка по Педагогика, земеделски производител, инженер и търговски представител.

IT предприемачът Юлиян Ненчев на 35 години поведе листата на Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!‘ в Плевен. Ненчев е собственик на различни IT бизнеси в областта на социалните мрежи, онлайн търговия и разработване на SMART системи. Манолова е заложила на директори на детска градина и училище, ветеринарен лекар, бивши кметове, общински съветници, юрист и председател на спортния клуб по лека атлетика, спортен журналист, земеделец и студенти. В листата е и 24-годишна собственичка на малък бизнес в Белгия, от Долни Дъбник, която се е върнала в България заедно със семейството си.

Мая Манолова и Отровното трио заложиха предимно на млади хора и в Пловдив. Водач на листата е Николай Хаджигенов, след него е Мария Капон – основател на дясната партия ЕНП и предприемач. Листата включва млади предприемачи, собственици на микропредприятия и стартъпи, юристи, лица от протеста. Всички те работят в частния сектор.

В листата за Пловдив област е включен 25-годишен активист от студентски организации, от Първомай, както и лекари, ветеринари, юристи, предприемачи. Водач на листата е Румен Йончев.

Най-младият водач на листа на Мая Манолова е в Русе на 26 години. Станимир Бояджиев е председател на Студентския съвет в Русенския университет и студент по право. На трето място в листата за Русе е фармацевтът Константин Георгиев, който е областен координатор на Гражданска платформа „Изправи се.БГ“  в Русе.

Адвокат Иво Велчевски е водач на листата на Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ в Силистра. В листата има също банкер, икономист, филолог и личен асистент.

Даниел Петров е водачът на листата в Сливен. 

В Смолян водач на листата е областният координатор на „Изправи се.БГ“ Мирослав Фисински

Николай Златков поведе листата в Търговище.

В Хасково водач е Минко Ангелов.

Водач на листата в Шумен е бившият омбудсман Иван Капралов

Учителка и баскетболист са в листата за Ямбол на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“. Трета в листата е Мими Караколева - координатор на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ за Ямбол и учителка по български език и литература. Водач на листата е зам.-кметът на Община Тунджа Станчо Ставрев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама