Депутат от БСП се оттегля от листите заради разследване за конфликт на интереси

15:51, 01 мар 21 / Новият парламент 25 1942 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Антикорупционната комисия ще проверява за конфликт на интереси депутата от БСП д-р Десислав Тасков след разследване на Нова телевизия от 28 февруари тази година. Преди да стане депутат Тасков е директор на общинската болница в Каварна.

Разследването проследява управленските му решения на поста. Хиляди левове са платени на адвокат и консултант по обществените поръчки без да е ясно какво реално е свършено от двамата. Болницата е купила и медицински облекло за близо 30 хил. лева без конкурс, като фирмата е избрана лично от директора. Във въпросната поръчка присъстват и яке бизнес-клас, два мъжки костюма и бизнес обувки.

Оказва се, че Десислав Тасков е ремонтирал личния си луксозен автомобил с пари на болницата. И не само това – купувал си е и гориво и консумативи. По изчисления на Нова телевизия, когато Тасков става директор лечебното заведение дължи малко над 100 хил. лева, а след като си тръгва сумата е набъбнала до 600 хил. лева.

Ден след излъчването на разследването, Десислав Тасков обяви, че се оттегля от листата на социалистите за предстоящите парламентарни избори.

В декларация до ръководството на БСП, той пише: „Единственото, в което искам да Ви уверя е, че ще търся правата си по съдебен ред, защото знам истината и знам, че не съм извършил нищо, което да ощетява болницата и да облагодетелства мен или който и да е човек около мен. Всичко, което съм правил е било в интерес на лечебното заведение и смея да твърдя, че аз бях човекът, допринесъл за това болницата да не бъде затворена, когато беше оставена без избор заради неуместните решения на властите“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама