Седмицата започва с облаци и дъжд

07:00, 01 мар 21 25 1491 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Още в сутрешните часове облачността от североизток ще започне да се увеличава и през деня на места ще превали слаб дъжд, в Североизточна България и Централния Предбалкан примесен със сняг. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще се усили до умерен и с него ще проникне нова порция студен въздух.
 
Максималните температури ще бъдат от 4-5 градуса в североизточните райони до 14 градуса в крайните югозападни райони. Температурата в София ще бъде 7-8 градуса, съобщава Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще има значителна облачност и от север на юг на много места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб северозападен, след обяд умерен северен вятър. Максимални температури на въздуха ще бъдат 6-8 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността от североизток също ще се увеличи и ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 1 градус, на 2000 м - около минус 6 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама