Ето кои са водачите на листите на ВМРО

15:05, 26 фев 21 / Новият парламент 25 2162 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Вече са ясни водачите на листите на ВМРО за предстоящите избори за 45-ото Народно събрание. Сред тях са Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов, Юлиан Ангелов, Александър Сиди. 

Лидерът Каракачанов традиционно е водач на листата в Плевен. Той ще стои начело и на листата във Варна. Зам.-председателят и настоящ съпредседател на парламентарната група Искрен Веселинов ще се бори също в два района – Русе и 25-и МИР София. Председателят на Националния предизборен щаб и организационен секретар Юлиан Ангелов ще води в София област и 23-и  МИР в столицата.

Ангел Джамбазки също влиза в битката като основно лице на ВМРО в Благоевград и Бургас. А пък Александър Сиди, който е настоящ депутат и член на ръководството на партията, поема Пловдив-град и Стара Загора. Владимир Кисьов е водач на листата в Пловдив-област.

В третия район в София - 24-и МИР, водач става Карлос Контрера, който сега е председател на групата общински съветници в Столичния общински съвет.

Другите войводи, които и до момента са народни представители от ВМРО, също влизат в битката като водачи. Доц. Милен Михов традиционно е водач за Велико Търново, Красимир Богданов – Враца; Мария Цветкова – Ямбол; Деан Станчев – Шумен; Йордан Йорданов – Добрич; Борис Вангелов – Габрово. Александър Сабанов, който и до сега беше народен представител от гражданската квота на ВМРО, ще се води листите в Силистра и Хасково, съобщиха от партията. 

Ето и останалите водачи на листите на ВМРО:

Видин и Монтана - Димитър Чукарски

Кърджали - Делчо Янков

Кюстендил - Георги Петров

Ловеч - Бойко Пъдарски

Пазарджик - Стефан Балабанов

Перник - Султанка Петрова

Пловдив - Владимир Кисьов

Разград - Евгени Драганов

Сливен - Христо Димитров

Смолян - Александър Пецов

Вчера от ВМРО обявиха и гражданската квота. В нея влязоха хора с опит в службите за сигурност, напуснали БСП и популярни личности. Сред тях виждаме имената на Боян Чуков и Христо Смоленов, Ернестина Шинова и Кузман Илиев.

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама