Още един депутат от ГЕРБ напуска групата в края на мандата

10:10, 24 фев 21 / Новият парламент 25 1792 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Народният представител на ГЕРБ Владислав Николов напуска парламентарната група на партията и се обявява за безпартиен, обяви председателят на парламента Цвета Караянчева. 

Мотивите за решението му да напусне групата на управляващите в самия край на мандата не станаха ясни в пленарна зала, но минути след като това бе обявено, се разбра, че и той е станал част от подкрепящите бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде БГНЕС. ПП "Републиканци за България" са го включили като водач на листите им в Плевен. 

47-годишният Владислав Николов бе избран от листата на ПП ГЕРБ В 15-ти Многомандатен избирателен район - Плевен на парламентарните избори през 2017 г. Той е икономист е по професия и беше областен координатор на ГЕРБ-Плевен и директор на дирекция "Инспекцията по труда" в града.

Николов бе сменен като областен координатор преди две години след евроизборите през 2019 г. като част от заканата на лидера Бойко Борисов да "чисти до корен" в партийните организации в Плевен и Добрич. Миналото лято се стигна до изключване на хора от плевенското ръководство на ГЕРБ, причината за което бе, че обвинили новия координатор Мирослав Петров в договорки с БСП, припомня "Дневник".

До този момент Владислав Николов участваше в работата на Комисията по бюджет и финанси и Комисията за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика.

Това не е първият член на ГЕРБ, който си тръгва, за да се присъедини към партията на Цветан Цветанов. През юли миналата година депутатът от ГЕРБ Джема Грозданова, която беше председател на Комисията по външна политика и ръководител на делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа напуска Народното събрание и ГЕРБ и стана учредител на новата партия на Цветан Цветанов. 

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов, който е в ГЕРБ от създаването на партията, също обяви миналата година, че я напуска и влезе в новата партия Цветанов. 

Напишете коментар
Коментари: 4
1 Анонимен 11:07, 24 фев 21

Как няма да се махне като знае за какви схеми се правят ! Много ясно , че иска развитие затова е в листата на Републиканци защото само те са алтернативата на Герб-Дпс

2 Анонимен 11:13, 24 фев 21

Това не е първият член на ГЕРБ, който си тръгва, за да се присъедини към партията Републиканци за България !

3 Абориген 11:13, 24 фев 21

Това се знае, че всеки ще напусне ГЕРБ. Тя е губеща партия и до 1 месец изобщо няма да съществува.

4 Хахах 11:16, 24 фев 21

Много се радвам , че всички бивши ГЕРБ отиват при Републиканците защото след 04.04.2021 знаят коя ще е водещата партия и ще имат развитие

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама