Пуснаха плувния басейн в кв. „Сините камъни“ в Сливен

10:10, 22 фев 21 25 2720 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Закритият басейн в кв. „Сините камъни“, до ОУ „Елисавета Багряна“ беше официално пуснат в експлоатация. Сред посетителите беше и кметът Стефан Радев, съобщават от Община Сливен.

„Винаги е радост, когато имаме възможност да пуснем ново съоръжение в експлоатация или да възстановим вече съществуващо. Доволен съм, че басейнът отвори врати. Това беше заложено като първа крачка в идеята ни за неговото функциониране“, заяви Радев. Той допълни, че Община Сливен ще продължи поетапно с инвестициите в обекта, насочени към неговото модернизиране и създаване на по-добра материална база за посетителите. Общината отпусна близо 150 хил. лв. за основния ремонт на 25-годишното плувно съоръжение. Старата ел. инсталация беше подменена, монтирана е нова филтрираща система с нужната химична обработка, възстановена е вентилацията.

„Ще продължим инвестициите в тези системи, за да отговарят на най-високите и съвременни изисквания за филтриране и поддържане чистотата на водата“, посочи сливенският градоначалник.

Снимка: Община Сливен

Оборудването, банята, съблекалните и настилките са изцяло обновени. Монтирани са слънчеви панели за битово горещо водоснабдяване. Подменени са осветителните тела с нови LED осветителни тела, дежурно осветление и евакуационно осветление с LED осветителни тела с акумулиращи батерии. Сградата е достъпна и за лица с увреждания, тъй като няма стълби. По думите на кмета Радев, Община Сливен ще поеме цялата издръжка на басейна, персонала и консумативите, нужни за работата му.

„Разчитаме на подкрепа от страна на спортните клубове по плуване като наши партньори и деятели в популяризирането на този вид спорт, особено сред децата, така че басейнът да бъде оживен и да се радва на висока посещаемост“, допълни още Стефан Радев. Той обяви, че до 1 март, плувното съоръжение ще работи безплатно.

Басейнът е с размери 25 на 12,5 м и ще функционира при ½ от общия си капацитет, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Ще се извършва и регулярна дезинфекция на помещенията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама