Валежите спират, температурите се покачват

08:00, 21 фев 21 25 1962 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В неделя валежите ще поспрат, а след обяд и облачността ще се разкъса и намалее. Ще се задържи почти тихо. Минимални температури между минус 2° и 3°. Максималните температури ще са предимно между 5° и 10°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна, след пладне ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от източната четвърт. Максимални температури на въздуха 6°-8°, приблизително колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще e предимно 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на отделни места преди обяд ще прехвърча слаб сняг. След обяд над масивите от Западна България облачността ще намалее. Вятърът ще е слаб от югозапад, по най-високите части от изток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°.

В началото на новата седмица бързо ще се затопли. Ще преобладава слънчево време. Сутрин на места в равнинната част от страната ще има ниска облачност, намалена видимост и мъгли. Временни увеличения на облачността, предимно средна и висока, ще има над Източна България в сряда. През първите дни ще духа слаб до умерен северозападен вятър, в сряда - североизточен. Тогава и дневните температури слабо ще се понижат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама