Милан и Интер в пряк сблъсък за първото място в Серия А пряко по MAX Sport 3

11:43, 19 фев 21 / Спорт 25 1969 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Дербито на Милано идва с огромен заряд този уикенд. С възраждането на Милан през този сезон за първи път от години двубоите му с Интер носят толкова голяма интрига и сега срещата ще е пряк сблъсък за първото място в Серия А. Двубоят Милан – Интер е и акцентът в спортната програма в края на седмицата и ще може да го гледате пряко по MAX Sport 3 в неделя от 16:00 часа.

Мачът между двата милански гранда е част от програмата на XXIII кръг на италианското първенство. Интер в момента е лидер в класирането с 50 точки, а Милан е със само точка по- малко на второто място.

Това ще е 228-ото издание на „Дерби дела Мадонина“, което носи прозвището си от емблематичната статуя на Дева Мария, разположена на върха на катедралата Дуомо, символ на Милано. Съперничеството между двата отбора датира от 1909 г. и в исторически план „нерадзурите“ имат предимство в преките двубои, като са спечелили 83 пъти, а успехът е бил на страната на „росонерите“ в 77 случая. Интер имаше и сериозно превъзходство в предишните два сезона, като бе влязъл в серия от четири поредни победи срещу градския съперник. В първия мач от Серия А между двата отбора през този сезон Милан обаче прекъсна негативната поредица и спечели с 2:1 с два гола на голямата си звезда Златан Ибрахимович.

„Дерби дела Мадонина“ обаче имаше още едно издание през този сезон. Преди по-малко от месец двата отбора се изправиха в мач от 1/4-финалите за Купата на Италия. Интер отстрани съперника си, след като спечели с 2:1 след драматичен обрат и гол в добавеното време. Мачът обаче ще се запомни не само с резултата, а и с искрите, които се разпалиха между големите звезди на двата отбора Златан Ибрахимович и Ромелу Лукаку. Двамата голмайстори почти влязоха в ръкопашна схватка, разменяха си обиди и заплахи и поведението им още повече повдигна заряда на предстоящия двубой.

Това е и още една причина да очакваме горещи страсти, качествен футбол и много вълнуващи мигове в предстоящото дерби между Милан и Интер. То ще бъде излъчено пряко по MAX Sport 3 на 21 февруари от 16:00 часа.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама