Eurowag обединява сили с Last Mile Solutions и дава голям тласък на направлението си за електромобилност

10:15, 18 фев 21 25 2213 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

ЕUROWAG, водещ доставчик на решения за търговския транспорт, обяви инвестицията за разрастване в базираната в Нидерландия компания Last Mile Solutions, най-бързо развиващата се платформа за електромобилност в Европа. Сделката засилва позицията на EUROWAG на пазара на електромобилност и потвърждава нейния фокус върху устойчивия транспорт. Чрез това партньорство двете компании ще обединят усилията си да предоставят своите водещи в отрасъла услуги за електромобилност на клиенти в цяла Европа.

„Нашата визия е да демократизираме отрасъла за пътна мобилност чрез технологична революция. Ние създаваме устойчиви финансови и технологични решения в полза на нашата индустрия, обществото и околната среда. Партньорството с Last Mile Solutions допринася за целите на EUROWAG, насочени към екологичните решения, и засилва фокуса върху автомобилната индустрия“, заяви Мартин Воханка, главен изпълнителен директор на EUROWAG.

Last Mile Solutions предлага най-пълната и независима платформа за интелигентно управление на зареждането на електрически автомобили и енергията за компаниите за електромобилност в Европа. От името на своите клиенти Last Mile Solutions администрира повече от 37 000 свързани пункта за зареждане и има над 150 000 активни карти за зареждане с потребители над 22 държави. Със своята усъвършенствана платформа с възможност за ребрандиране и водещи в отрасъла функционалности Last Mile Solutions дава възможност на компании, занимаващи се в сферата на зареждането на електрически автомобили, и такива в автомобилния, енергийния и публичния сектор да предложат на клиентите си и на крайните потребители на електрически автомобили платформа за управление на зареждането на електрически автомобили, насочена към отличните впечатления при използване на крайния потребител.

Снимка: Eurowag

 „Като лидер в нашия отрасъл за мобилност ние вярваме в естествения си дълг да полагаме усилия за устойчиво развитие и да отделяме ресурси за различни проекти и инициативи, съобразени с чистата мобилност“, каза Жил Шримпън, управляващ директор на автомобилното направление в EUROWAG.

Инвестицията за разрастване в Last Mile Solutions е логичната следваща стъпка от стратегията на Eurowag, която преминава в ролята на доставчик на интегрирани решения за мобилност, и нейният ангажимент да помогне за създаване на устойчиви и екологични решения за мобилност

„EUROWAG представи няколко продукта за шофьорите и операторите на електрически автомобили през последните 2 години и затова ние виждаме голям потенциал за синергии в портфолиото на Last Mile Solutions. Ние вярваме, че заедно можем да подобрим предложението за стойност на потребителя в редица продукти. Например: системи за управление на автопарк, телематика, автомобилна навигация и управление на данни“, обясни Петр Фюзек, ръководител на екипа за електромобилност (eMobility) на EUROWAG.

Ерик ван Вурден, съосновател и главен изпълнителен директор на Last Mile Solutions, добави:

 „Чрез тази инвестиция ние поставихме основата за солидно партньорство, което е уникално в сектора на зареждане на електрически автомобили. Освен техническите и търговски синергии между EUROWAG и Last Mile Solutions има солидна лична и предприемаческа химия между двете организации. Тази инвестиция за разрастване ще ускори нашата паневропейска експанзия и ще разшири нашето разработване на нови функционалности, за да оптимизираме потребителското пътешествие на шофьорите на електрически автомобили, като същевременно поддържаме нашата уникална независимост към клиентите от бизнеса.

Партньорството между двата водещи в отрасъла доставчици на платформи ще допринесе значително за прехода към електрификация в мобилността и транспортния отрасъл в Европа. Нови продукти и услуги като резултат от това сътрудничество ще бъдат пуснати от клиентите още през 2021 г.

Повече информация можете да намерите тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама