В стил неглиже: Борисов изпрати руския посланик по дънки и червен пуловер

09:48, 17 фев 21 / Политика 25 2125 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Премиерът Бойко Борисов изпрати бившия руски посланик Анатолий Макаров с необичайно за протокола за подобни срещи облекло. На снимки, публикувани от Руското посолство във Facebook, се вижда, че Борисов е в стил неглиже - той е облечен с червен пуловер и дънки. Това видимо контрастира с дрескода на дипломата, който е избрал за случая костюм и вратовръзка.

Мандатът на Макаров приключи и по този повод той проведе срещи с премиера и президента. „По време на преговорите бяха обсъдени актуални въпроси от двустранния дневен ред“, се посочва в съобщението на посолството.

Интересно е, че се говори за „преговори“, а не за протоколна среща. По правило официални срещи в институции се провеждат по дипломатически протокол, който определя правилата за поведение във висшето общество. Обикновено двете страни са облечени официално, с което демонстрират уважението си един към друг. Но ако наистина става дума за „преговори“ в неформална среда, то може би Борисов не е сбъркал чак толкова…

От своя страна, президентът Румен Радев заложи на костюм и синя вратовръзка.

Напишете коментар
Коментари: 2
1 ДААААААА 11:48, 17 фев 21

Пак някаде си е забравил филията с мас на наш БОКО!!

2 Анонимен 14:12, 17 фев 21

Как може да се прави изобщо сравнение между Президента и Премиера? Вторият въобще не знае какво значи "протокол" - ходи навсякъде брадясал и облечен като каруцар!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама