Седмица на Васил Левски в Националния военноисторически музей

09:04, 15 фев 21 / Култура 25 2849 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова
Портрет на В. Левски от Георги Данчов
Портрет на В. Левски от Георги Данчов

Седмица на Васил Левски в Националният военноисторически музей.

От 15 до 19 февруари НВИМ организира онлайн игра за своята публика. Във всеки от 5-те дни във Facebook профила на музея ще бъде публикуван въпрос с няколко възможни отговора, свързан с живота и делото на Апостола на свободата. От 9.00 до 17.00 часа любознателните могат да дават своите отговори, след което всеки ден на лотариен принцип ще бъдат избрани 5-ма от позналите верния отговор участници. Те ще получат едногодишен безплатен семеен достъп до експозициите на Националния военноисторически музей и неговите филиали – Парк-музей „Владислав Варненчик“ и Военноморския музей във Варна и Музея на авиацията в Крумово.

Поглед назад: Арабаконак - обирът и тежките последици

Целта на играта е в седмицата, когато отбелязваме 148-ата годишнина от гибелта на Левски, да си припомним негово дело и да почетем завета му. С обявяването на верните отговори екипът на музея ще публикува и допълнителна информация, с която да обогати знанията ни за Апостола.

На самия 19 февруари всеки посетител с помощта на музеен експерт ще има възможността да се запознае отблизо и да научи историята на малкото запазени вещи на Васил Левски в Националния военноисторически музей – косите, съхранени от майка му, кръстчето на Апостола, подарено от чичо му, тасчето за вода и личния му револвер, система „Гасер“, М 1870.

От музея припомнят, че достъпът до експозицията на НВИМ се извършва при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Разрешени са индивидуални и семейни посещения, с максимален брой до четирима човека. Временно са отменени груповите посещения, провеждането на групови беседи и образователни програми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама