Ученици от СУ „Дръстър“ – Силистра поставиха указателни табели в Дунавския парк

12:30, 12 фев 21 25 2187 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету
Учениците от спортното училище представиха иновативен проект пред Сесията „Младежта срещу насилието и наркотиците“ към Община Силистра. По една от дейностите, свързани с проекта, бяха професионално изработени табели, съдържащи информация за всички интересни видове в Дунавския парк - дървета, храсти, цветя. Табелите съдържат информация за латинското наименование, особеностите и ботаническо описание на различните видове.
 
По покана на учениците, участвали в проекта, кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов също постави указателна табела пред „Сребриста ела“, засадена от него по проект „Зелена и достъпна градска среда“. В парка има много дървета и храсти, сред най ценните са – японски вишни „Сакури“, „Южна копривка“, „Плачеща върба“, „Конски кестен“, „Бяла мура“, „Бяла ела“ и др. Общо 26 са поставените табелите. Учениците са работили в партньорство със Светлана Василева – ландшафтен архитект в дирекция „Устройство на територията“.
 

Снимка: Община Силистра
 
От Община Силистра припомнят, че за осма поредна година през 2020г. МКБППМН, ОСНВ и ПИЦ обявиха конкурсна сесия за ученически проекти „Младежта срещу насилието и наркотиците“. В рамките на сесия 2020 бяха одобрени 8 проекта, в които проектните дейности бяха насочени към опазване на околната среда и опазване и развитие на градската среда, промотиране на пътна безопасност, превенция на насилието, агресията тормоза и противоправното поведение сред децата и младежите, промотиране на здравословен начин на живот сред подрастващите, превенция на рисково поведение в интернет пространството.
 
Общото одобрено финансиране за реализиране на проектите през 2020 г. беше в размер на 14 168 лв., а в кандидатстващите групи участваха 117 деца и младежи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама