Вода изкопа улеи под мост на магистрала „Струма“... но всичко е точно

18:24, 10 фев 21 25 2438 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Вода е направила улеи, дълбоки до 1,7 м под един от мостовете на АМ „Струма“. След като сигнали за пропадане на земни маси около колоните се появиха в социалните мрежи имедиите, екип на държавното предприятие „Автомагистрали“ пристигна на място и проверява има ли опасност за пътуващите по магистралата.

Веднага започна запълването на рововете, съобщи bTV. 

Проблемният участък се намира под бившата АМ „Люлин“, точно до село Мало Бучино. Минаващата в близост река си е пробила ново корито под моста на магистралата и е изровила улеи с широчина около 2 метра точно до носещите клони. 

Но всичко е точно...

От Агенция „Пътна инфраструктура“ са категорични,  че опасност за съоръжението няма. По думите им започват да разработват проект за отклоняване на реката, която си е направила път под магистралата. 

„Тъй като трасето на магистралата преминава през райони, които са водосбор от планина Люлин, при обилни валежи водите, стичащи се от склоновете на планината, образуват наноси от кал и тиня и запушват деретата, където водата трябва да се оттича. Вследствие на това се нарушават насипите под съоръженията“, съобщават от АПИ. 

В същото време обаче те признават, че предстои да бъде изготвен проект за подобряване на отводняването, който да бъде реализиран през новия строителен сезон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама