Една учителка разказва за връщането към живота след COVID-19

12:18, 09 фев 21 / COVID-19 25 1121 Шрифт:
Биляна Иванова

40-годишната Ралица Иванова е преборила COVID-19, след като е била интубирана и спасена в интензивното отделение на болница „Канев“ в Русе. Три месеца след това учителката по английски език бавно се завръща към живота си.

Някои от картините и звуците тя вероятно няма да забрави. „Звукът, който машината за интубиране издава. Знаеш, че положението е критично“. Две седмици за мен бяха един ден, спомня си Ралица, която през това време е спала и няма спомен за болка.

Опитвам се да забравя, но e трудно. COVID-19 е болест е на психиката. Като последица сега често имам тревожност. Тази отпадналост, това безсилие, което все още е в мен, също малко или много ме измъчва. Това изпитание ми показва, че съм силна, може би. Така казват“, споделя още Ралица Иванова пред БНР. 

Как се е отнасяла към вируса преди да се разболее? „Вярвах, че има нещо, не вярвах, че може да бъде толкова силно и да има толкова агресивно проявление. Спазвах всички мерки, но си мислех, че на мен няма да се случи“.

Когато се прибрах вкъщи, можех да се движа с проходилка, но нямах сили за това“, разказва още учителката. Затова и с първото изправяне идват и сълзите.

Започнах да ценя повече близките си, да съм по-търпелива“, така разпознава промяната за себе си сега. Преболедуването е научило жената да се сеща да се радва на малките неща.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.