Може да има проблем с регистрирането на „Изправи се! Мутри вън!“

16:45, 08 фев 21 25 2106 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Говорителят на ЦИК Димитър Димитров изказа предположение, че може да има проблем с регистрирането на името „Изправи се! Мутри вън!“ на Мая Манолова и „Отровното трио“. „Не смея да коментирам въпроса преди да е обсъден в ЦИК. Ще ги посрещнем и ще приемем документите им утре. Чух от г-жа Манолова, че имат и резервен вариант, т.е. те калкулират вероятността да не бъдат регистрирани точно така“, каза той пред БНР.

Според него „името е много необичайно“ и не е сигурен дали отговаря на критериите за добри нрави.

„Изправи се! Мутри вън“ е коалицията на Манолова и Триото

Димитров съобщи, че на 10 февруари трябва да пристигне първата пратка от машини за гласуване. Те ще бъдат „настанени“ в логистичен център до летището, нает от Министерски съвет.

Стриймингът в изборния ден няма да е разрешен, подчерта той.

Има решение за ваксиниране на всички членове на избирателни комисии, администрациите и експертите на „Сиела“, които ще осигурят машините за гласуване, и на „Информационно обслужване“, но към него трябва да има и график къде и с какви ваксини ще стане“, посочи Димитър Димитров и изрази очакване в следващите дни да се уточнят подробностите и да бъде извършена имунизацията. По думите му повечето са заявили желание да се ваксинират.

„За членовете на СИК (секционни избирателни комисии - б.р.) няма как по-рано от 20 дни преди изборния ден да се появят списъците с имената им“, уточни Димитров и добави, че членовете на СИК се предлагат от партиите и те носят отговорността за тях дали ще се явят в изборния ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама