Гарелов: Руският президент героизира Навални

16:57, 07 фев 21 25 2500 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Често наричан най-големият трън в очите на Владимир Путин опозиционерът Алексей Навални отново успя да разбуни духовете в Москва. Журналистът Иван Гарелов направи паралел със случая със Сергей Антонов, където по думите му ЦРУ „го е съшил с бели конци“. Аналогията е, че не ги интересува конкретния човек, а уязвяване на режима на Путин.

Според него Путин е сбъркал много – Навални не е Солженицин, нито Сахаров, не стои интелектуално така високо. В убежденията си е националист и антисемит.

Първи политически реакции след присъдата на Навални

Аз съм много изненадан от Путин, беше гъвкав, а сега отдели на Навални твърде голямо внимание. Не искаше да бъде толкова компрометиран, но вместо това го героизира. Всяка една следваща стъпка е в полза на Навални, като коз на Запада. Ще го предложат за Нобелова награда", посочи Гарелов пред Нова телевизия.

По думите му се е получила международна изолация на Русия, а хората на площадите не са мотивирани само от съдбата на Навални, изнервени са от икономическата ситуация, санкциите, технологичното развитие и така намират отдушник.

Навални с присъда от 3,5 години

"Байдън не каза, че Русия е основният противник, остави врати. Пред което и да е българско правителство се явява проблем – като съдружник на НАТО трябва да отстояваме интересите си, но и личните интереси трябва да се защитят. Нямаме полза да бъдем враг на Русия", коментира Гарелов.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама