Жълт код за силен вятър

07:00, 08 фев 21 25 1820 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жълт код за силен вятър е обявен в почти цяла България - изключение са само областите Плевен и Видин. А в планините скоростта на вятъра може да достигне над 100 км/ч. 

Превалявания ще има и на места в западната половина от страната; по-съществени ще са валежите в Рило-Родопската област. Над по-голямата част от страната ще духа умерен, северно от планините силен поривист вятър от юг-югозапад. Температурите ще останат високи за периода. Минималните ще са между 4 и 9 градуса, а с усилването на южния вятър максималните ще достигнат 15-20 градуса. По-ниски ще са температурите в крайните северозападни райони - 9-10 градуса, където ще остане почти тихо и на много места видимостта ще е намалена.

По Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа умерен, временно до силен вятър, от юг-югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 16 и 19 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-често значителна, на отделни места ще има и слаби валежи от дъжд, най-високите части от сняг. Ще духа силен до бурен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 1 градус.

През нощта срещу вторник с временно ориентиране на вятъра от запад-северозапад ще проникне студен въздух, температурите ще се понижат слабо. Облачността ще е променлива, вероятност за валежи от дъжд има след обяд в югозападните, а през нощта срещу сряда и в останалите райони от Южна България.

В сряда до сутринта валежите ще спрат, а през деня облачността временно ще намалее, над много райони и до предимно слънчево. След обяд отново ще започне увеличение на облачността. Вятърът ще е до умерен от юг-югозапад.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама