Бакалова се страхувала за живота на Саша Барън Коен

11:16, 06 фев 21 / Култура 25 2700 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Тя е първата българка с номинация за „Златен глобус“ и е само на 24 години. Как обаче Мария Бакалова от Бургас смени музиката с актьорството? Какво гориво я „изстреля“ от НАТФИЗ в Холивуд? Отговорите дава самата тя.

„Ако трябва да бъда честна, винаги съм си мечтала да работя възможно най-много”, каза Бакалова пред bTV. „Не знам дали съм пленила Холивуд. Благодарна съм на Холивуд, че не ме изплю“, допълва тя. „Искрено пожелавам на всеки, на който му се бачка яко, има големи мечти и желае да рискува, да влезе в моите обувки - и дори по-хубави“, каза Бакалова.

След номинацията за „Златен глобус“: Най-накрая името на България ще се чуе в западното кино

Тя разказа, че любимите ѝ актьори са великата Мерил Стрийп, Никол Кидман, Наоми Уотс и Натали Портман, а около 9-10 клас се е влюбила зверски в датското кино.

Саша Барън Коен е гений. Той със сигурност е най-умният и ерудиран човек, когото познавам. С умни хора се работи лесно“, каза Бакалова. „Рисков е филмът, няма какво да се лъжем. Страхувах се за живота на Саша, защото той таргетираше хора, които са по-способни да направят нещо застрашаващо живота“, допълва тя.

Мария Бакалова с номинация и от Гилдията на актьорите в САЩ

„Със сигурност беше напечено, когато бяхме на един протест срещу носенето на маските и за правото да носиш оръжия. Мисля, че имаше такава ситуация, в която някой се опита да извади оръжие“, споделя тя. „Саша беше с бронежилетка в почти всичките сцени, където нещо такова се случваше“, допълва актрисата.

Тя обясни, че не е допускала, че ще получи всичките си номинации. „Огромно признание е, че Гилдията на актьорите в САЩ ме номинира сред имената на Глен Клоуз и Оливия Колман", коментира Бакалова. „Да бъдеш номиниран е огромна победа. Аз ревах, подскачах, смях се, крещях - това беше микс от всякакви емоции, когато това нещо стана“, спомня си тя момента, в който е научила за номинацията си за „Златен глобус“.

Мария Бaкалова стана лице на „Dior”

За нея Оскар-ите са все още възможни, но все още невероятни цели. В България не се е прибирала от Коледа през 2019 г. „Надявам се с всичко, което мога да допринеса, името на България да се чуе", каза Бакалова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама