Уикендът идва с температури до 19 градуса

07:00, 06 фев 21 25 2342 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Днес ще преобладава слънчево време, но в низините и равнините до обяд ще бъде мъгливо. Ще се появи слаб запад-югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса. 

Максималните температури ще бъдат предимно между 14 и 19 градуса, по-ниски ще бъдат по поречието на Дунав, където мъглата ще бъде по-трайна.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб, предимно западен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 13 и 17 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево и топло. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14 градуса, на 2000 м - около 7 градуса.

И през следващите дни ще се задържи топло за периода. В неделя над по-голямата част от страната облачността ще бъде предимно значителна, в много райони в равнините и видимостта ще бъде намалена, на отделни места ще преръмява; дневните температури покрай Дунав ще бъдат до 6-8 градуса. В останалата част от страната максималните температури ще бъдат 11-16 градуса. Вятърът ще бъде слаб, в Източна България до умерен, от южната четвърт.

В понеделник ще преобладава облачно време, на места в западната половина от страната, а по късно през деня и на изток, ще превали дъжд. Югозападният вятър в източната половина от страната и в подножието на северните склонове на планините ще се усили, съобщават от НИМХ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама