„Отровното трио“ с нов последен призив за обединение

14:51, 05 фев 21 / Политика 25 2368 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Отровното трио“ с нов призив за обединение. „Заради очевидния неуспех да убедим основните политически сили, които имат шанс да влязат в следващото Народно събрание, да създадат общ модел или съюз срещу едноличната власт в страната, предлагаме една последна възможност за общо съгласие. Тя трябва да даде представа на българските граждани за бъдещите действия на народните представители, които те ще излъчат в бъдещия парламент“, заявиха от Триото във Facebook.

Предлагат 3 точки за съгласие, за които очакват публична подкрепа:

1. Нито една от съгласилите се партии и коалиции няма да влезе в явна или скрита коалиция с Бойко Борисов и ГЕРБ, като очевиден носител на едноличната власт в България.

2. Всяка от подкрепящите партии и коалиции приема добросъвестно да преговаря и гласува текстове, с които вади прокуратурата от съдебната власт и установяват контролни механизми над главния прокурор на България.

3. Всеки един от субектите ще отстоява евроатлантическата ориентация на страната, като отчита на първо място интересите на България. Ще защитава парламентарната република.

"Отровното трио" подписаха споразумение за общо явяване с Мая Манолова и нейната платформа "Изправи се.БГ". Двете формации, както и останалите извън парламента, се обявяват в защита на честността на вота. Бяха създадени и платформи, в които гражданите да се включат, за да следят за нередности на предстояшите избори. "Демократична България" инициира "Ти броиш", а "Отровното трио" - "Щит за честни избори"

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:12, 05 фев 21

ВЕЧЕ И НА ВАС МАЙ НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА !!!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама