УНСС отменя предварителните кандидатстудентски изпити

11:23, 05 фев 21 25 1850 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Предварителните кандидатстудентски изпити от 15 до 19 февруари в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) се отменят заради противоепидемичните мерки, съобщиха от висшето училище

Заявленията на всички кандидат-студенти ще бъдат служебно прехвърлени за втората предварителна сесия от 22 март до 26 март, която ще се състои, ако епидемичната обстановка позволява. 

СУ приема студенти без изпит в 116 специалности

За учебната 2021/2022 година Софийският университет ще признава оценките от държавен зрелостен изпит като конкурсни за кандидатстване в 116 от общо 118 бакалавърски програми. Софийският университет ще проведе кандидатстудентски изпити по биология и химия за специалностите „Медицина“ и „Фармация“, по математика I и по математика II за специалностите във Факултета по математика и информатика, Физическия факултет и Стопанския факултет, както и по физика за специалностите във Физическия факултет. 

Първата изпитна сесия в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се състои на 24 април, а втората - на 23, 29 и 30 май, и на 5 юни 2021 г.

И тази година кандидатстването в специалността „Право“ ще се осъществява с оценката от държавния зрелостен изпит по български език и литература, и с общия успех от дипломата за средно образование.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама