Чудовището от Лох Нес било праисторическа костенурка

20:05, 05 фев 21 / Култура 25 3527 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Изглежда учените са се доближили до разгадаването на тайната на загадъчното чудовище от Лох Нес. Може би едно наистина удивително същество обитава легендарното езеро на Шотландия, но в него няма нищо мистично. Професор Хенри Бауер, преподавател в Политехническия институт във Вирджиния е убеден, че заснетото от туристи морско чудовище е древна костенурка.

Според изследователя този вид морски влечуги все още е малко познат на науката. Костенурките, живеещи в езерото - едни от най-древните същества на нашата планета, вероятно са попаднали в капан в езерото след ледниковия период, когато водата се е отдръпнала. Бауер твърди, че чудовището от Лох Нес няма нищо общо с изчезналите плезиозаври.

Чудовището от Лох Нес може да е гигантска змиорка

Всички черти, приписвани на чудовището от Лох Нес, са общи за много видове костенурки, обясни той. Така че те дишат въздух, понякога излизат на сушата, но в същото време могат да прекарват много продължително време на големи дълбочини. Освен това този вид праисторически костенурки има дълга шия, пишат „Daily Record” и БГНЕС.

Преди време учените успяха да хванат рядка праисторическа риба в Лох Нес, която все още е слабо изучена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама