На фона на Covid кризата: НАП си раздаде бонуси за 30 млн. лв.

17:20, 03 фев 21 25 3151 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

На фона на Covid кризата НАП си раздаде бонуси за 30 млн. лв. За това сигнализираха от Гражданско сдружение „Боец“ като се позовават на данни, получени по Закона за достъп до обществена информация.

От представените документи става ясно, че сумата е разпределена между служителите на Агенцията по приходите под формата на „допълнителни възнаграждения за постигнати резултати“.

Сметките показват, че служителите в НАП са получили допълнително по средно 3863 лв. за година, което прави бонус от 322 лв. на месец. Само в Централното управление поощренията са над 10 млн. лв., което прави по 6 101 лв. годишно на служител или 508 лв. на месец.

Снимка: "Боец"

Сумата е огромна и на фона на най-тежката криза за гражданите и бизнеса от десетилетие свързана с епидемията от коронавирус, е меко казано скандална! Това е невъобразима наглост“, заявяват от сдружението.

От „Боец“ дори правят съпоставка между обезщетението, което държавата дава на хората останали без работа заради кризата и сумата, която получава на ден служител в централното управление на НАП.

Резултатът е следният - 24 лева на ден за работещите загубили работата си, които дори не си получават обезщетенията и 25 лева на ден само за бонуси за служителите на НАП.

Снимка: БГНЕС

Раздаването на бонуси за добре свършена работа в НАП се превръща в традиция. През 2019 г. служителите на приходната агенция отново си поделиха допълнително 30 млн. лв. „за добри резултати“ и то на фона на най-голямата хакерска атака у нас, при която изтекоха личните данни на 5 млн. лв.

Междувременно за последните две години заплатата на шефката на НАП бе актуализирана на два пъти, заедно със скока във възнагражденията на държавната администрация. Така от януари 2021 г. тя получава месечно по 6000 лв.

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 18:22, 03 фев 21

'Ше ги занесат у ...

2 Анонимен 19:49, 03 фев 21

Първо си увеличиха заплатите с 30 %

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама