Мария Бакалова с номинация за "Златен глобус"

16:25, 03 фев 21 / Култура 25 3553 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Огромно признание за актрисата Мария Бакалова. Тя е с номинация за "Златен глобус" за участието ѝ във филма "Борат 2". Бакалова е първата българка, номинирана за наградата, съобщава Нова телевизия. 

Номинациите за престижната награда бяха обявени от Сара Джесика Паркър. Бакалова ще се бори с Мерил Стрийп, Кейт Хъдсън и Мишел Пфайфър за една от най-престижните награди - най-добра актриса в комедия или мюзикъл.

Мария Бaкалова стана лице на „Dior”

Превъплъщението ѝ в Тутар, като 15-годишната дъщеря на казахстанския журналист Саша Барън Коен, вече ѝ донесе както признанието на критиката, така и редица награди. Освен това тя е на първо място в класацията за най-популярни актьори в света на престижния кино сайт IMDb.

Снимка: Facebook/ Мария Бакалова

Мария Бакалова е родена на 4 юни 1996 г. в Бургас. Като дете взема уроци по пеене и флейта. Впоследствие учи в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Панчо Владигеров“ в Бургас, специалност актьорско майсторство за драматичен театър и втора специалност флейта. През 2019 г. завършва НАТФИЗ в София в класа на проф. Иван Добчев.

Мария Бакалова с награда от американската кинокритика

Преди големия си дебют в "Борат 2", Бакалова участва в редица филми. Сред тях са българският „XIIa“ (2017), „Трансгресия“ – за ролята си печели наградата за най-добра актриса на фестивала за алтернативен филм AltFF в Торонто през 2018 г. и номинация на Queen Palm International Film Festival. „Бащата“ - спечелил Големите награди на кинофестивалите в Карлови Вари (2019) и Триест (2020), и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама