Григор Димитров започна годината с победа в Австралия

15:50, 03 фев 21 / Спорт 25 2232 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Григор Димитров записа победа в първия си мач за 2021 г., надделявайки над Андрю Харис с 6:3, 6:3. Българинът се класира за третия кръг на турнира "Мъри Ривър оупън" от сериите АТП 250, на който е втори поставен. Димитров стартира директно от втория кръг и не срещна особени проблеми срещу 232-ия в света.

Срещата продължи час и 8 минути, а в нея Димитров не трябваше да показва много високо ниво. Надпреварата в Мелбърн се играе на кортовете на Australian Open и е подгряваща преди първия турнир от Големия шлем за сезона, който започва през следващата седмица.

Димитров се изправи за първи път срещу австралиеца, който до началото на турнира нямаше победа в основна схема на ниво АТП. Срещата беше и първа за българина след повече от три месеца пауза след края на миналия сезон. Това обясни и по-трудното влизане на Димитров в мача. Той срещна трудности, най-вече при началния удар, като направи шест двойни грешки. Все пак Димитров завърши с осем аса и спечели 81% от разиграните точки при своя първи сервис, съобщава “Дневник”.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българинът реализира 24 уинъра и направи същия брой непредизвикани грешки. Димитров можеше да пробие още в третия гейм, но Харис спаси две точки и взе подаването си. Все пак в петия гейм Димитров проби своя съперник, преди австралиецът веднага да върне пробива. Стигна се до трети пореден гейм, в който сервиращият не успя да вземе подаването си и Димитров поведе с 4:3. Той затвърди пробива, след което още веднъж взе подаването на Харис и затвори първия сет след 38 минути.

Във втората част Димитров показа много по-уверена игра, като разликата се видя най-вече в лесното печелене на сервис геймовете му. Бившият №3 в света успя да пробие Харис в четвъртия гейм, а след това и затвърди пробива. До края на сета Димитров нямаше никакви проблеми, като го спечели с 6:3.

Следващият съперник на българина е Алексей Попирин. В момента 21-годишният тенисист е №114 в света, а двамата не са се срещали дотук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама