Пиронкова със страхотна игра, но отстъпи пред Серина Уилямс

11:06, 03 фев 21 / Спорт 25 2152 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Цветана Пиронкова загуби двубоя си срещу Серина Уилямс от 3-ия кръг на турнира в Мелбърн, който предшества турнира от Големия шлем - Austrаlian Open с 1:6, 4:6. В първия сет Уилямс спечели с 6:1 с три пробива в найна полза. Във втория сет успехът дойде с 6:4 с пробив в десетия гейм, съобщи Gong.bg.

Българката падна жертва на петата поставена и най-титулувана активна тенисистка в лицето на Серина Уилямс за час и 14 минути игра. 

Първата част премина изцяло под диктовката на американката и приключи за 27 минути. Във втория сет Цвети намали грешките, оправи сервиса си и се опита да кара 39-годишната Уилямс да се движи повече по корта. Гейм №10 беше най-интересният и драматичен в мача, като Цвети спаси цели 3 мачбола с невероятна игра. При четвъртия обаче американката успя.

Това е шеста победа за американката срещу българката, а единствената радост за Цвети в това съперничество остава отказването заради контузия на Уилямс на "Ролан Гарос" миналата година.

Преди този мач пловдивчанката надигра Дона Векич във втория кръг, а преди това и Людмила Самсонова в първия. Преди това тя премина и през ситото на квалификациите за Аустрелиън Оупън, и от старта на 2021 година беше с 5 поредни победи преди да дойде това поражение.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама