Covid-19 по света: „Pfizer" и „BioNTech" ще доставят още 75 млн. ваксини за ЕС

11:10, 01 фев 21 25 2193 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

„Pfizer" и „BioNTech" заявиха, че ще увеличат доставките си на коронавирусна ваксина до Европейския съюз, обещавайки до 75 милиона допълнителни дози за блока през пролетта.

„Pfizer" и „BioNTech" продължават да работят за увеличаване на доставките от 15 февруари, като гарантират, че ще доставят цялото количество дози ваксини през първото тримесечие, за което са се ангажирали, и допълнителни до 75 милиона дози за Европейския съюз през второто тримесечие, съобщиха от компанията.

Изявлението идва часове преди националната конференция, свикана от канцлера Ангела Меркел с производители на ваксини на фона на нарастващия гняв от бавната ваксинационна кампания на блока, съобщава АФП, цитирана от БГНЕС. 

Oще 9 млн. дози ваксини за Европа от „AstraZeneca“

Компанията „AstraZeneca“ ще достави още 9 милиона дози на Европа през първото тримесечие на тази година. За тази договорка съобщи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от „Ройтерс“ и bTV. С това общият брой на дозите, доставени от фармацевтичната фирма за Европа, ще достигне 40 милиона.

Нови рестрикции за пътуващите в Европа

AstraZeneca“ ще започне доставките седмица по-рано от предвиденото, заяви Фон дер Лайен в Twitter. Обявено е още, че освен това компанията ще разшири производствения си капацитет в Европа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама