Алберт Попов остана 23-и в Шамони

16:50, 31 яну 21 / Спорт 25 2526 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Алберт Попов успя да вземе точки, след като завърши 23-и на втория слалом в Шамони. Българският скиор направи две коренно различни спускания във френския курорт, като по-силното беше сутринта.

Алберт Попов отново в топ 6 на Световната купа по ски

В първия манш Попов беше шести на само 68 стотни зад лидера Хенрик Кристоферсен. В следобедния манш температурите бяха по-високи, а задният стартов номер на българина беше срещу него. Той изгуби над две секунди, като имаше едва 26-о време.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Първи беше Кристоферсен, който удържа аванса си. Норвежецът взе 23-а победа (19-а в слаломите) в Световната купа и втора за сезона. Това се случи само ден след отпадането му в първия манш в Шамони.

Втори завърши Рамон Ценхойзерн, който за втори пореден ден остана на крачка от успеха. Швейцарецът направи скок от девет позиции във втория манш с много силно каране. Трети се нареди друг представител на Швейцария - Сандро Симоне. Той беше 30-и след първия манш, но с най-добро време следобед направи скок от 27 места.

След деветия слалом за сезона при мъжете лидер в дисциплината остава Марко Шварц с 589 точки, а Ценхойзерн излезе втори с 443. Алберт Попов взе осем и събира актив от 83, с който запазва 26-о място, предаде "Дневник". 

За Големия кристален глобус Алекси Пинтюро е начело с 924, следван от Шварц с 666.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама