Тервел Пулев с победа над Викапита Мероро

11:25, 30 яну 21 / Спорт 25 2433 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Тервел Пулев победи Викапита Мероро с технически нокаут. Това е шестнайстата му победа на профи ринга, за това е важна крачка към битката на българския боксьор за световната титла в полутежка категория. 

Това бе първи мач за българина от около година и половина, но той показа, че съвсем не е загубил форма. Пулев категорично бе по-добрият боксьор в срещата, пласира по-качествените удари и демонстрира тактическа зрялост. 35-годишният намибиец постоянно търсеше клинча и пречеше на Пулев да разгърне потенциала си, но въпреки това Тервел се представи изключително и очаква ключовите битки за атаката на световната титла, предаде Нова телевизия. 

"Време за кратка почивка и след това, отново на работа! Благодаря на всички българи за подкрепата, по всички краища на света! Обичам ви", написа Тервел Пулев в своя профил във Facebook. 

Според Пулев е имало много непозволени похвати в боксовия мач с Викапита Мероро.

"За мен лично беше грозен мач, не съм доволен от качеството на бокса. Съдията допусна мръсна игра, към която трябваше да се адаптираме и да играем с неговите камъни по неговата глава. Не искам да играя с удари зад врата и неща, които са забранени. Това си беше уличен бой", каза той, цитиран от bTV.

 

"Тервел може много повече. Не беше в топ форма. Не беше във формата, в която съм го виждал. Може би изигра роля и това, че не е играл дълго време. Когато се качиш на ринга и не си играл дълго време, малко или много човек губи рутината", посочи Кубрат Пулев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама