Какво ще бъде времето през февруари?

14:00, 31 яну 21 25 2246 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Тази година се очаква средната месечна температура през февруари да бъде около и над нормата, която в Северна България и високите полета е от 0° до 2°, в Южна България и по Черноморието – между 2° и 5°, а в планините – между минус 8° и минус 3°. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 13° и минус 8°, а най-високите - между 17° и 22°.

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която за равнините е между 30 и 50 л/кв.м,, в планините – между 40 и 70 л/кв.м,, за Рило-Родопския масив и Странджа от 60 до 100 л/кв.м,. По-голяма е вероятността наднормени да са валежите в Източна България, особено в югоизточните райони, съобщи Нова телевизия.

През първото десетдневие времето ще остане с повишена динамика, средно за периода температурите ще са по-високи от средните. Месецът ще започне с ветровито време и слаби валежи, в равнинната част от страната предимно от дъжд, а температурите слабо ще се понижат. Впоследствие отново ще се затопли и около средата на десетдневието ще бъде доста по-топло от обичайното. Ще е без валежи, с разкъсана облачност. Вероятност за валежи, последвани и от временно понижение на температурите, има отново към края на десетдневието. Ще има и дъжд, и сняг, но вероятността да се задържа снежна покривка е малка.

През второто десетдневие температурите ще се понижат още и ще станат близки до обичайните. Ще има и чести валежи, с по-голяма вероятност в началото на десетдневието, към 14-15-и, 18-и и към 20-и февруари. Отново ще има и дъжд, и сняг, но без трайна снежна покривка.

През последното десетдневие ще се задържи динамично и променливо, с температури отново по-високи от обичайните. Вероятност за валежи има в началото на периода и към края на месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама