Валежи и условия за поледици в събота

07:30, 30 яну 21 25 2059 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

През следващото денонощие от запад на изток ще премине слабо изразен студен атмосферен фронт. Ще е предимно облачно и на много места ще превали дъжд, през нощта и в сутрешните часове по високите полета на Югозападна България - и сняг. Има условия за поледици.

След обяд от запад валежите бързо ще спрат и облачността ще се разкъса, най-късно в крайните югоизточни райони. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, привечер ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, а максималните - между 6 и 11 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Около и след обяд ще превали. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър, привечер ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 6-8 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна с валежи от дъжд, през нощта и преди обяд над 1700 метра от сняг. Ще духа предимно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градус.

В неделя вятърът ще е от юг, по-късно и от югоизток. След временното намаление, облачността отново ще се увеличи, но през деня вероятността за валежи е малка. Привечер в югозападните райони ще завали дъжд. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, а максималните - между 9 и 14 градуса.

През нощта срещу понеделник валежите ще обхванат Западна и Централна България, а в понеделник и Източна. Вероятност да са значителни по количество има в крайните южни райони. Ще бъде сравнително топло, с положителни минимални температури и дневни в по-голямата част от страната около и над 10 градуса. Вятърът ще остане с южна компонента, слаб, в Източна България - умерен. След обяд от запад валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама