Фалшификатори направиха български паспорт на Силвестър Сталоун

13:47, 29 яну 21 25 2879 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Четирима души са задържани при специализирана операция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура. Те са привлечени към наказателна отговорност за изработка и разпространение на фалшиви пари и български лични документи в страната. Други двама са обвинени за извършени от тях вторични престъпления.

Операцията е проведена в областите Бургас, Пловдив, Пазарджик, София и Шумен, с участието на агенти на „Сикрет сървис“ – САЩ, и съдействието на Европол. Претърсени са 30 адреса.

В подземен гараж на сграда в курортния комплекс „Слънчев бряг“ е открита нелегална печатница в момент на производство на неистински банкноти. В помещението са намерени голямо количество готови фалшиви купюри долари и евро, заготовки, холограмни стикери, принери и др.

При претърсвания в жилището на един от задържаните в Пловдив, са намерени и иззети 2 958 неистински банкноти с номиинал 100 евро и 6815 банкноти от по 50 долара с високо качество, фалшиви български лични карти и празни и талони за правоуправление, съобщиха от спецпрокуратурата. 

Снимки: МВР

Иззет е и български задграничен паспорт със снимка и имената на известния американски актьор Силвестър Сталоун. Документът е бил представян на клиенти като мостра за високо качество на изработката.

Неистинските лични документи са били подготвяни в две открити работилници в селища в Шуменско и Пловдивско. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама