Големите кавички

15:20, 28 яну 21 / Големите кавички 25 2396 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (18 - 22 януари)

„Обикновено думи, които съдържат буквата „п“, като БСП и ДПС, и евентуално биха били скандирани на такива срещи (бел ред.- предизборни партийни мероприятия) са опасни за здравето. Тоест много е важно да ограничим и да предпазим хората“, каза народният представител от ГЕРБ Калин Вельов в пленарна зала по време на дебата за промените в Закона за извънредното положение, като аргумент да бъде отхвърлено предложението на ДПС при определени мерки да се разрешат събитията на закрито. В крайна сметка то не бе прието. 

И въпреки, че думите на Калин Вельов бяха казани шеговито и самият той вметна, че ги казва, за да „разведри обстановката“, не така бяха разчетени от ДПС и техния лидер Мустафа Карадайъ. Той излезе от парламентарната трибуна и риторично попита дали абревиатурата ПКП влиза в тази категория.

След неговото изказване в залата избухна смях и председателят на парламента Цвета Караянчева се възмути, като отбеляза, че ще се въздържи от коментар, но това е „грозно“. 

Карадайъ не обясни, какво има предвид под тази абревиатура, но вероятно Караянчева е разпознала нецензурните думи по неин адрес, които се чуват от един от изтеклите записи, с глас силно наподобяващ този на премиера Бойко Борисов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама