Големите кавички

15:20, 28 яну 21 / Големите кавички 25 1466 Шрифт:
Ирина Иванова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (18 - 22 януари)

„Обикновено думи, които съдържат буквата „п“, като БСП и ДПС, и евентуално биха били скандирани на такива срещи (бел ред.- предизборни партийни мероприятия) са опасни за здравето. Тоест много е важно да ограничим и да предпазим хората“, каза народният представител от ГЕРБ Калин Вельов в пленарна зала по време на дебата за промените в Закона за извънредното положение, като аргумент да бъде отхвърлено предложението на ДПС при определени мерки да се разрешат събитията на закрито. В крайна сметка то не бе прието. 

И въпреки, че думите на Калин Вельов бяха казани шеговито и самият той вметна, че ги казва, за да „разведри обстановката“, не така бяха разчетени от ДПС и техния лидер Мустафа Карадайъ. Той излезе от парламентарната трибуна и риторично попита дали абревиатурата ПКП влиза в тази категория.

След неговото изказване в залата избухна смях и председателят на парламента Цвета Караянчева се възмути, като отбеляза, че ще се въздържи от коментар, но това е „грозно“. 

Карадайъ не обясни, какво има предвид под тази абревиатура, но вероятно Караянчева е разпознала нецензурните думи по неин адрес, които се чуват от един от изтеклите записи, с глас силно наподобяващ този на премиера Бойко Борисов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.