Захари Карабашлиев с нов роман

14:16, 27 яну 21 / Култура 25 2385 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Писателят Захари Карабашлиев пуска нов роман, който носи името „Опашката“.

„Опашката“ е завихрящ въображението роман – едновременно нежен, провокативен и безмилостен, колкото интимен, толкова и безграничен. Една увлекателна, но и проникновена притча за покварата на властта, за характера на доброто и злото, за любовта и свободата“, пише в анотацията на книгата.

„Опашката” е моят нов и (засега) най-свиден роман. Както почти всяка творба, в която и да е област, той се появява във времето, в което трябва да се появи — нито по-рано, нито по-късно, просто това е положението. Книжарниците в моловете са затворени, останалите търговски обекти работят на мускули, за представяне на живо сега няма как да говорим. От хленч и мрънкане обаче никога не е имало смисъл“, написа Карабашлиев във Facebook.

Захари Карабашлиев стана баща на трето момиче

Очаква се съвсем скоро новата книга да се появи по книжарниците. Дотогава феновете на Карабашлиев могат да я поръчат онлайн с автограф и отстъпка.

Относно сюжета на романа издателството издава следното:

Няколко години след Втората пандемия светът, какъвто го познаваме, вече не е същият – дълбока икономическа трансформация, недоволство, масови безредици – критичната точка отдавна е достигната.

В това време на смут и хаос любовта между Невена и Павел е непоклатима и когато той ѝ предлага да свържат живота си завинаги, изглежда, че най-хубавите им дни предстоят. Същата нощ обаче открива, че на годеницата му, необяснимо как, ѝ е пораснала опашка. Истинска опашка.

И докато Невена не вижда това като аномалия или проблем, Павел е разтърсен из основи.

Нещата се усложняват още, когато той получава неочаквано предложение – да спечели следващите президентски избори.

Изкушен да приеме мисията, която му се предлага, и да поведе страната към един нов ред, Павел се изправя пред съдбовни решения и техните безвъзвратни последствия.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Мамун 15:43, 03 фев 21

Абе т.н.Топновини!Ма не сте ли фалирали още бе ,мамицата Ви.И за кво съществувате още,бе.Случайно ми изпаднахте в Интернета с някакво възстаро съобщение,което според вас е Новина.Малиййй,ква простутия,малийййй!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама