Цветанов отрече за коалиция с Мая Манолова и „Отровното трио“

19:10, 24 яну 21 / Политика 25 3004 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Когато гласуваш за ГЕРБ – получаваш ДПС. Това заяви лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов пред bTV. Политикът беше категоричен, че между лидерите на двете партии има скрити договорки. Призна, че се е срещал с депутата от ДПС Делян Пеевски, но само при изпълнение на служебните си задължения и отрече да е присъствал на негов роден ден.

По думите му името на Делян Пеевски е дописвано в списъците за посещение при него в Министерския съвет, а в действителност не се е срещал толкова често от депутата.

Цветанов за пръв път на избори с новата си партия

Той коментира, че Борисов му е подарил 11 часовника, символизиращи спечелените от ГЕРБ избори, докато той е бил шеф на предизборния щаб на партията. Цветанов заяви, че не ги носи, защото е суеверен. Той беше категоричен, че всички спечелени от партията избори, докато той е бил в нея, са били честни и за това говори фактът, че са били признати от политическите сили у нас.

На въпрос защо, докато е бил в ГЕРБ не се е съмнявал в изборни манипулации, а сега го прави, Цветанов отговори: „2019 г. и това, което се направи като явна договорка между ГЕРБ и ДПС на местните избори. На много от местата имаше преливане от гласове, сега също има подобни индикации. В Ботевград например. Тези, които преди са работили с ДПС, сега са заявили, че ще работят за ГЕРБ“.

Цветанов заяви, че през 2018 г. е получил ултиматум от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ за назначаване на определени лица от партията му в горските стопанства. „Карадайъ беше поставил тези условия и на тогавашния министър на земеделието – Порожанов. Аз не се съгласих, разбрах за тази договорка между Борисов и Доган през 2017 г., след парламентарните избори“, заяви политикът и уточни, че е попитал премиера Борисов за подобна договорка, но той отрекъл.

Цветанов: Защо човек на ДПС реди листите на ГЕРБ?

За Община Гурково има сигнали за купен вот, но няма никакви резултати. Затова ние не можем да очакваме от институциите да участват в този процес активно. За мен е важно да дадем висока избирателна активност на българските граждани, а това, което се случва в момента – преди да е стартирала кампанията, има ограничаване на изборни права на български граждани, живеещи в чужбина. Невъзприемайки идеята за гласуване по пощата, това означава, че ние сме зачеркнали около 2 млн. българи“, каза Цветанов.

Лидерът на „Републиканци за България“ коментира и думите си, че полицейски началници в МВР защитават определени интереси: „Областният директор на МВР в Шумен винаги е появявал интерес с кого съм се срещал в града. Това, което знам, е, че той, заедно с шефа на горското стопанство в Паламара, се събират с членове на ДПС, а премиерът е чест гост. Знам, че когато се правят местни избори, се привикват кандидатите“.

Цветанов обяви, че има информация, че листите на ГЕРБ за предстоящите избори ще се редят от Владислав Горанов, но последната дума ще има Бойко Борисов.

Той прогнозира, че около 350 хил. граждани ще гласуват за „Републиканци за България“ на предстоящите избори. Цветанов отхвърли идеята за възможни коалиции с ГЕРБ, „Изправи се.БГ“ и „Отровното трио“.

Напишете коментар
Коментари: 11
1 ALP 19:21, 24 яну 21

Браво, само така, дясна и евроатлантическа политика. Много добро интервю извади наяве далаверите точно как стават

2 Анонимен-чич 19:25, 24 яну 21

Мая-ма и зависимото трио са БСП! Кой с мозък в главата би се коалирал с тях? Браво и успех в насоката на Републиканците!

3 Пищял 19:30, 24 яну 21

Нека най-накрая да излезнат всички злоутреби на Бойко и хората около него

4 BoLeto 19:31, 24 яну 21

Гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС, да плача или да се смея. Толкова факти излизат наяве. Успех на Републиканците, следя развръзката!

5 Щепсел 19:32, 24 яну 21

Само Борисов и неговите подкупни кметове на градове и села могат да си купят гласове. ПП Републиканци за България ще ви разкаже играта, пазете се гербаджийски овце..... До тук бяхте!!!

6 Грифон 19:39, 24 яну 21

Моето лично мнение е, че повече от 350 хиляди граждани ще гласуват за ПП Републиканци за България. Те имат най-добрите предложения, те предложиха електронното гласуване и гласуването по пощата. Мислят за народа, не само за самите себе си. Увеличение на доходите, намаляване на данъците, намаляване на тока и водата. Всичко което е в плюс за нашата родина.

7 Stan 19:42, 24 яну 21

Много интересно интервю. Още по-интересно ще е какво биха коментирали патриотите за партньорите на коалиционния си партньор. Браво на Цветанов! Добре обяснява нещата от политиката.

8 Juls 20:33, 24 яну 21

Ей тва е! Право куме в очи. Ха сега някой нещо да отрече!

9 Алекс 22:22, 24 яну 21

Браво на Републиканците, много болни теми настъпват и много добри предложения изкарват! Остава и посече хора да видят това и да сложим край на ГЕРБ-ДПС!

10 Борис 22:29, 24 яну 21

Много добър анализ на Цветанов за реалността в страната!

11 Нелито 23:47, 24 яну 21

Подкрепям Цветанов! Браво за смелостта, и дано има успех с Републиканците!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама