Седмицата започва с дъжд

07:30, 25 яну 21 25 1868 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Преди обяд валежи от дъжд ще има в голяма част от страната, но след обяд ще спират, най-късно в източните райони. Облачността бързо, но само временно, ще намалее. Ще е все още сравнително топло, преобладаващите минимални температури ще са между 4 и 9 градуса, максимални - между 8 и 13 градуса. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще се понижават.

Жълт код за потенциално опасно време е в сила за цялата страна. В сутрешните часове ще духа силен южен вятър, с пориви до 70-80 км/ч. Около обяд вятърът ще се ориентира от северозапад с пориви до 72-80 км/ч.

Над Черноморието ще е предимно облачно. След обяд ще има и валежи от дъжд, които до вечерта ще спрат. Вятърът ще е предимно силен от юг, след обяд за кратко ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен. Максималните температури на въздуха ще са 10-13 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините до обяд ще е предимно облачно, с валежи от дъжд, над около 1500 метра - от сняг. Около обяд от запад валежите ще спрат, облачността бързо, но за кратко ще намалее. Преди обяд ще духа силен до бурен вятър с южна компонента, след обяд временно ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

През нощта срещу вторник облачността отново бързо ще се увеличи и от северозапад ще започнат валежи от сняг. За кратко вятърът в източната част от страната отново ще е от юг, умерен до силен и сутрешните температури ще са високи - до около 10 градуса; в останалата част от страната вятърът ще се обръща от запад-северозапад, ще се усили и с него ще застудява. В северозападните райони са възможни поледици.

Във вторник през деня ще бъде облачно, валежите ще обхванат страната и в Централна и Източна България до вечерта дъждът ще премине в сняг, а в северозападните райони ще спрат.

През нощта срещу сряда и в сряда в източната половина от страната снеговалежите ще продължат, ще бъде ветровито и ще има условия за виелици и навявания. В западните планински райони все още ще превалява слаб сняг, но постепенно валежите ще спират, облачността ще започне да се разкъсва. Температурите ще се понижават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама