Джамбазки иска преразглеждане на проекта на трансевропейска транспортна мрежа

14:30, 22 яну 21 / Политика 25 2045 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Проектът за изграждането на трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T) трябва да бъде преразгледан. Тази позиция изрази заместник-председателят на ВМРО и български представител в ЕП Ангел Джамбазки. Той взе думата по време на обсъждане на доклада относно преразглеждането на насоките на TEN-T. 

Според евродепутата от Групата на европейските консерватори и реформисти  от самото начало е било ясно, че TEN-T трябва да бъде преразгледан. Коридор № 8 е изключително важен за Балканите и за транспортната свързаност в региона. Държавите от периферията на ЕС не трябва да бъдат игнорирани, категоричен е Ангел Джамбазки.

Първата версия на проекта е игнорирала транспортните системи на периферните и островните райони. Евродепутатът изрази надеждата си след този доклад проектът TEN-T да поеме по нов път.

Не трябва да се допуска това, което се случи с позорния пакет „Мобилност“. Заради егоизма на част от западните държави да бъдат наложени абсолютно лобистки текстове. А тези текстове в момента не работят, както на всички е известно. И искам да попитам авторите на пакета „Мобилност“ в момента по колко часа карат камионите и къде спят шофьорите. Но… това лежи на тяхната съвест. Трябва да се срамуват”, напомни евродепутатът. 

Коридор 8 трябва да се случи, категорично заяви в заключение Джамбазки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама