След Венелин Петков и Гена Трайкова напуска bTV

12:00, 22 яну 21 25 3478 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Само месец след като дългогодишният директор на новините Венелин Петков бе отстранен от длъжност след продажбата на телевизията на чешки бизнесмен, сега стана ясно, че и главният редактор на новините на bTV Гена Трайкова напуска.

Това решение не е неочаквано, тъй като тя работи с Венелин Петков в продължение на 20 години. Двамата изгряха първоначално като първата телевизионна двойка и водещи на централните новини на bTV, а от 2014 г. ги ръководеха съвместно. 

Освен като лице на първите емисии на новините на медията, Трайкова е работила и като продуцент на bTV Репортерите и bTV Документите. Тя е и автор на няколко документални филма.

От телевизията си тръгва и главният редактор на политическите и информационните предавания Валя Гиздарска. 

Снимка: bTV Media Group

Кои са новите лица?

От bTV информираха, че от днес Веселина Петракиева, която е продуцент, ще заеме поста на Гена Трайкова. А Искра Владимирова, която е дългогодишен изпълнителен продуцент на „Тази сутрин“, заема мястото на Валя Гиздарска като главен редактор на актуалните предавания. 

Веселина Петракиева има 26-годишен опит в медиите, а като продуцент на новините на bTV работи в продължение на близо 10 години, от 2010 г. Тя е четирикратен носител на наградата „Продуцент на годината“ от създаването на годишните награди, връчвани от екипа на нюзрума на bTV. Преди това тя трупа опит в ТВ журналистиката в БНТ, Нова ТВ, Re:TV и PRO.BG. Веселина Петракиева започва кариерата си в Дарик радио, където е била репортер, редактор и водещ на най-емблематичните радиопредавания, както и зам.-главен редактор на медията. Тя е магистър по журналистика и трудова и организационна психология. Има специализации в Дания, Холандия и САЩ. Съавтор е на книгата „Думите“, издадена през 2008 г.

Чешкият бизнесмен Петр Келнер купи и "Теленор"

Искра Владимирова създава един от най-успешните екипи в телевизията, като отговаря и за десетки извънредни телевизионни продукции, специални студиа на bTV, както и за реализирането на предизборни тв дебати, дискусии и изнесени предавания от различни градове в страната. Тя е изпълнителен продуцент на „Тази сутрин“ от 2014 година и под нейно ръководство сутрешният блок на bTV затвърждава водещата си позиция по отношение на доверие и въздействие сред зрителите. В допълнение към новата си позиция Искра Владимирова ще продължи и с настоящата си роля в „Тази сутрин“. Тя се присъединява към bTV през 2009 г. като главен редактор на токшоуто „Нека говорят…“. Има 25 години опит в сферата на телевизията, включително като репортер, продуцент и главен редактор в БНТ, Нова ТВ и други канали. Дипломира се като магистър по "Публична реч" в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" и продължава обучението си с докторантура по политическа риторика и обществени комуникации.

Най-богатият чех купува bTV?

“Работил съм с Веселина Петракиева и Искра Владимирова в продължение на дълги години и съм впечатлен от техния професионализъм, интегритет и всеотдайност дори в ситуации с най-големи предизвикателства. Убеден съм, че те са точните хора, които могат да поемат отговорност за новините и актуалните предавания и заедно ще продължим мисията на bTV да предоставя най-висококачествената и обективна журналистика в страната”, коментира Антон Хекимян, който наскоро зае мястото на Венелин Петков и в момента е директор на новините, актуалните предавания и спорта. 

Благодарен съм на Гена Трайкова и Валя Гиздарска за значителния им принос към постиженията на нюзрума на bTV като информационния източник с най-високо доверие, както и за многото успешни проекти, които реализирахме заедно като екип”, каза той по повод нейното напускане. 

Припомняме, че рокадите в телевизията започнаха с нейната продажба на PPF Group и чешкия милиардер Петр Келнер. През декември Мартин Швехлак замени Флориан Скала като главен изпълнителен директор. А Маргарита Александрова, която бе директор „Програма“, бе заменена от Христо Хаджитанев. Постът на Венелин Петков пък като директор „Новини, актуални предавания и спорт“ бе поет от водещият на “Тази сутрин” Антон Хекимян.

Напишете коментар
Коментари: 2
1 EGzZEl 00:31, 23 фев 24

Recent studies suggest that there are many biological pathways and alterations involved in determining whether ER is expressed and how it is regulated during breast cancer evolution uk generic propecia 5 mg A Leptin- mediated effect

2 Bragree 15:38, 04 мар 24

free samples of priligy 253 apt to zap

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама