20 г. затвор за Викторио Александров, убил приятелката и дъщеря си

14:50, 20 яну 21 25 2629 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Софийският град съд призна за виновен в двойно убийство Викторио Александров, обвинен за смъртта на приятелката си Дарина и дъщеря им Никол.

Александров се призна за виновен по всички обвинения и заяви, че съжалява за случилото се. Престъплението беше извършено през октомври 2018 г. Според обвинението частният охранител Викторио убива с пистолет Дарина в столичния квартал „Надежда”. Няколко часа по-късно убива и детето, след което е заловен от полицията.

Присъдата е 20 години затвор при строг режим. Прокуратурата и близките настояваха за доживотен затвор без право на замяна. Александров трябва да плати кръвнина от 400 хил. лв. на родителите на убитата Дарина и още 200 на бащата.

Прокуратурата обжалва решението

Веднага след решението на съда близките на Дарина не скриха разочарованието си. „20 години за два живота! Кажете как да го приемем! И кой нормален човек би го приел това нещо? Ето затова ще има убийства в България и всеки ден ще стават, защото няма съд и няма закони“, заяви пред bTV лелята на жертвата. Разстроената жена сподели, че се страхува, че Александров ще излезе след 10 г. от затвора и ще убие и тези, на които се е заканвал по време на делото.

Няколко часа по-късно Софийска градска прокуратура обяви, че ще обжалва съдебното решение, защото наложеното наказание е несправедливо и настоява за най-тежка мярка - доживотен затвор без право на замяна.

От там заявяват, че доказателствата по досъдебното производство недвусмислено сочат, че е извършено умишлено и хладнокръвно двойно убийство. „Подсъдимият по професия е охранител. За заемането на длъжността се изисква преминаване на лицата през психологически тест, като това обстоятелство обуславя по-висока психическа устойчивост. Викторио Александров успешно е преминал този тест - т.е. той е бил с добра психическа устойчивост. СГП намира за неотносимо изнесеното от защитата твърдение, че той е бил подлаган на постоянен тормоз от семейството на приятелката си, поради което е извършил деянието“, посочват от прокуратурата.

СГП намира, че така постановената присъда е в разрез с обществените интереси, с морала и основните ценности на обществото. Тя се явява несъразмерно малка и несправедлива с оглед на извършените престъпления. „Единствената адекватна и отговаряща на извършеното престъпление справедлива присъда е доживотен затвор без право на замяна. Това е и направеното искане с внесения протест от СГП, с която искаме присъдата да бъде изменена“, каза на брифинг Антоанета Панчева, говорител на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама