Техническа грешка спря третия лъч на метрото

21:45, 19 яну 21 / София 25 1980 Шрифт:
Ирина Иванова

Новата трета линия на столичното метро е спряна след авария между метростанции "Хаджи Димитър" и "Театрална". 

От Столична община отхвърлиха хипотезата за пропадане на релсовия път, каквато се появи по-рано. Екипи вече са на място и работят по отстраняване на проблема, предаде "Клуб Z". 

Метрото работи нормално до "Хаджи Димитър", а след това гражданите могат да се прехвърлят на специални допълнителни автобусни линии.

Те ще са с маршрут - от спирка "Театър София" на ул."Професор М.Бичев", по бул."Данаил Николаев", гара "Подуене", по ул."Боян Магесник", под ж.п.моста гара Подуене, по ул."Ал. Екзарх", по ул."Тодорини кукли", по бул."Владимир Вазов" до автобусна спирка метростанция "Хаджи Димитър", по ул."Черковна", надясно по бул."Мадрид" и до спирка"Театър София" на ул."Проф. М.Бичев". Автобусите ще спират и на спирка ул."Тодорини кукли" по линия 120 в посока бул."Вл.Вазов".

Според гражданската инициатива "Спаси София" става въпрос за сериозна техническа авария и релсовият път се е надигнал от преминаващата под тунела река.

"Това е поредното некадърно строителство на Фандъкова и ГЕРБ, въпреки инвестицията от близо 1 млрд. лева. Очаква се влакове да не се движат поне седмица, докато бъде отстранен проблемът между метростанциите "Театрална" и "Хаджи Димитър", посочват от "Спаси София" в своя профил във Facebook. 

Оттам отбелязват, че строител на участъка е небезизвестната фирма "Трейс", която е получила 75 млн. лв. за работата си.
 
"Същата фирма, която построи магистрала "Тракия" между Чирпан и Стара Загора, по която караме с 90км/ч, която ремонтира пътя за Своге, където загинаха 20 човека. Това е онази фирма, която построи и западната дъга на СОП, която многократно пропадаше, бул. "Дондуков", който стана на вълни, "Тодор Каблешков", където закъснението в пъти надвиши срока, бул. "Витоша", чиито плочки не спряха да хлопат, ... Но за всичко това Фандъкова и ГЕРБ оставаха слепи и санкции нямаше. Дали това не е любимата им фирма? Да излезе публично Йорданка Фандъкова и да си признае", призоваха от гражданската инициатива. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.