Кмет на столичен район предлага референдум за зелените площи и паркирането

13:44, 18 яну 21 / София 25 2207 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Кметът на столичния район „Изгрев“ предлага заедно с парламентарните избори на 4 април да се проведе и местен референдум. В изпълнение на предизборните си обещания д-р Делян Георгиев предлага жителите на кварталите „Изток“, Изгрев“ и „Дианабад“ да отговорят поотделно на два въпроса:

  1. Да се спре ли застрояването на зелените площи - паркове, градини, улично озеленяване и зелени площи за ограничено обществено ползване и на площите между сградите при комплексно застрояване - паркове и градини, места за паркиране или подземни паркинги и площадки за игра на територията на Столична община, район “Изгрев” (по чл.22, ал.2 от ЗУТ), за срок от 10 години?
  2. Да се въведе ли зона за платено паркиране на територията на Столична община, район „Изгрев”?

Според него провеждането на допитването заедно с парламентарния вот ще гарантира коректността и резултатите от него, тъй като в изборния процес са ангажирани всички парламентарни партии, има застъпници и наблюдатели.

Жителите на „Изгрев“ са притеснени от презастрояването и липсата на зеленина

Като кмет и жител на района, аз ще се съобразя на 100% с решението на моите съкварталци“, обяснява Георгиев във Facebook.

Кметът на „Изгрев“ е внесъл предложението до Столични общински съвет и до кмета на София и разчита на подкрепа от всички политически сили в местния парламент.

„Сега е моментът да бъдат демонстрирани  политическа отговорност и доверие към хората. Доброто управление слуша онези, които управлява. Вярвам, че общинските съветници ще дадат „зелена светлина” на това начинание и ще разрешат провеждането на този референдум. Противното би било проява на недиалогичност и тесногръдие“, коментира той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама