„Когато хората страдат, се обръщат към Борисов“: Остриетата на ГЕРБ атакуваха медийния ефир

12:31, 17 яну 21 / Политика 25 1299 Василена Йорданова
Снимка: БГНЕС

Остриетата на ГЕРБ атакуваха медийния ефир в неделя сутрин. В рамките на няколко часа в две от националните телевизии  и в ефира на националното радио се изявиха председателят на парламентарната група Даниела Дариткова и депутатите Десислава Атанасова и Тома Биков.

Снимка: БГНЕС

Дали ще има четвърти мандат за ГЕРБ зависи изцяло, само и единствено от волята на българските граждани. За нас най-важна винаги е била коалицията с българските граждани. Това заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в ефира на БНТ.

„Неведнъж сме показали, че за нас властта не е самоцел. Знаете, че два пъти Борисов е подавал оставка", каза още бившият министър на здравеопазването. Според нея ГЕРБ не е излъгал доверието на своите избиратели: „В последния мандат включително сме изпълнили коалиционното споразумение, което е подписано след избори с нашите коалиционни партньори в почти пълен обем.“

По думите ѝ не е важна технологията на провеждане на самите избори, а доверието.

„Българският народ е прагматичен и мъдър, той винаги залага на този, който има доверие. Неслучайно ГЕРБ има толкова изборни победи. Защото когато има нужда, когато има необходимост, когато е трудно, когато страдат хората, те се обръщат към Бойко Борисов“, смята Атанасова.

Тя подчерта, че партията ГЕРБ „никога не е провеждала парламентарни избори, които да е организирала“.

Снимка: БГНЕС

Паралелно Даниела Дариткава разви аналогични тези.

„Не мисля, че толкова скоро преди изборите трябва да се правят консултации как да се усъвършенства изборният процес. Ако имаше такова намерение, президентът можеше да ги проведе през октомври, когато разглеждахме промени в Изборния кодекс, но тогава той наложи вето“, заяви Дариткова.

Според нея гласуването трябва да се проведе по сега действащия Изборен кодекс, а предизвикателството е да се проведат избори в пандемия. 

„Отговорихме на това предизвикателство, като дадохме вариант за гласуване на карантинираните лица. Не толерираме личните нападки и конфронтацията в изборния процес. В такъв сложен за страната и света период се нуждаем от национално отговорно поведение. ГЕРБ ще представи своя програма и ще се бори за доверието на българските граждани“, категорична беше Дариткова.

Биков също се опита да разсее съмненията за фалшифициране на изборите.

„Нито пликовете гласуват, нито машините, гласуват хората...Не виждам основание да се казва, че изборите са фалшифицирани, при положение че те още не са минали. Масивността на тези избори е трудна за манипулация. В организацията на изборите ще участват около 150 000 души, гласоподавателите ще са около 3 милиона... Изборни нарушения - сбъркани протоколи, например, със сигурност има, но крайният резултат никога не е бил фалшифициран“, коментира той пред БНР. 

Според него „е важно да се осигури доверие на здравните власти и така хората ще имат по-спокойно гласуване“.

„Трябва да си готов да се съобразиш с гласа на гражданите и да заемеш мястото си, което са ти отредили, достойно. Но според мен в България съществуват формации, които си мислят, че само техният глас е единствено възможен. Но има хора, които мислят по друг начин и трябва да бъдат включени в сметката, плурализмът е част от демокрацията“. 

2 коментара
Анонимен 15:01, 17 яну 21

Герб могат да атакуват само кенефа дето са се намърдали всичките

Бъдеще за Б-я 15:11, 17 яну 21

"Знаете, че два пъти Борисов е подавал оставка". Сега го искрено го молим за трети път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!